Over Mariska

 

Ik ben Mariska Boshoven en samen met mijn vriend Jeroen, zoontje Fynn en hond Charlie woon ik in de Overbetuwe.

 

Na mijn studies Communicatie en Journalistiek vervulde ik diverse communicatie- redactionele- en voorlichtingsfuncties. Ik heb bijna 20 jaar ervaring in de medische sector, waar ik onder meer werkte als persvoorlichter bij het Radboudumc en een online tv-programma maakte voor mensen met de ziekte van parkinson. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het geven van media- en communicatietrainingen.

 

Kanker maakt alweer ruim 7 jaar deel uit van mijn leven en dat van mijn gezin. Na succesvolle behandelingen in 2016, 2019 en 2021 ben ik momenteel kankervrij, maar met een grote kans dat de ziekte ook in de toekomst zal terugkeren. Het leven na de ziekte ziet er wezenlijk anders uit dan daarvoor. Met veel minder energie en fysieke restklachten moet ik duidelijke keuzes maken en prioriteiten stellen. Mijn gezin staat voorop, net als mijn gezondheid. Met de kanker altijd op de achtergrond en soms op de voorgrond, én met de nasleep van de behandelingen leven we ons leven zo vol mogelijk in de wetenschap dat vooral het nu telt.

 

Mariska Boshoven

Medisch onderwijs, lezingen & workshops

Als geen ander heb ik ervaren wat er voor nodig is om goede zorg te leveren. Voor mij betekent goede zorg heel veel meer dan de juiste medische behandelingen. Het vraagt om nauwe samenwerking tussen zorgverlener en patiënt, duidelijke communicatie, je openstellen en leren van elkaars kennis en ervaring, het besef dat elk contactmoment er toe doet, met als doel het beste resultaat behalen voor elke unieke patiënt.
Samen tot de beste zorg komen, dat vraagt ook iets van mij. Daarom zet ik mijn patiëntervaring, communicatie-achtergrond en kennis van de zorg graag in via medisch onderwijs, lezingen, gastlessen, workshops of sessies op maat.

 

Wil je de mogelijkheden bespreken, neem dan vrijblijvend contact op: info@mariskaboshoven.nl